Tillsatser i maten

Att använda olika kemiska tillsatser i maten har de senaste åren blivit allt vanligare. Många företag, som tidigare försökt hålla sin mat så ”giftfri” som möjligt, tvingas i dag att följa de ”oseriösa” mattillverarnas skräpmat och tillsätta billiga kemikalier i stället för naturliga ingridienser, allt för att vara med och konkurrera prismässigt på marknaden. Anledningen är att de flesta av oss konsumenter är mer intresserade av bäst-före-datum och prislappen än innehållsförteckningen. Många av de kemikalier som används i mat i dag, är dessutom mycket dåligt undersökta och allt fler varningar kommer om att vissa tillsatser kan vara en bidragande faktor till att sjukdomar som t.ex. diabetes, hjärtinfarkt, migrän, astma, allergi, nervproblem och att vissa cancersjukdomar ökar.

Modifierad stärkelse, omestrade fetter, konstgjorda sötningsmedel och kemiska tillsatser stör vårt immunförsvar och våra cellers uppbyggnad och ställer till mycket problem med sjukskivningar, utbrändhet och både psykiskt- och fysiskt lidande.

En amerikansk forskare, Helen Courvoisie, har upptäckt att barn som fått diagnosen ADHD inte hade sjukdomen, utan istället var glutamatförgiftade.
Studier som letts av Helen Courvoisie vid John Hopkins Medical Institutions i Baltimore och som presenterades i Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences, visar att hyperaktiva barn som också visar uppmärksamhetsproblem, har stora förändringar i några viktiga signalsubstanser. Hennes forskning visar att barn med förhöjda halter av glutamat, ofta fick en stimulerande effekt i hjärnan som samtidigt sänkte signalsubstans GABA som har en lugnande effekt,inte bara på hjärnan utan hela kroppen, motorik och tankar.(Gammaaminobutansyra, gammaaminosmörsyra, är en hämmande signalsubstans i centrala nervsystemet. Hon upptäckte att barn med ADHD-liknande symtom, i vissa fall kunde ha upp till två och en halv gång för mycket glutamater lagrade i hjärnan än normalt.

Köp och läs HANDBOK FÖR DEN KRÄSNE KONSUMENTEN, tips och råd om hur Du undviker problem orsakade av kemikalier. Finns att köpa på www.utbildningscenter.se

Mer information finns att läsa på www.utbildningscenter.se  där även det mesta av denna information är hämtad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *