Hur fungerar det? syra – bas balans i kroppen

Vatten är vårt viktigaste näringsämne! Utan vatten överlever vi inte många dagar och dess viktiga funktion för kroppens komplexa system är odiskutabelt.

Vi består av 65-70% vatten

Men är allt vatten lika bra för vår hälsa? Är vattnet vi tar ur vår kran eller köper hem i bubblande varianter verkligen bra för våra kroppar? Hur påverkar läsk, kaffe eller alkohol vår inre pH-nivå? En förståelse av syra/bas balansen och hur det påverkar våra kroppar är ett viktigt steg mot bättre hälsa. läs även här

Varför inte tillföra kroppen ett rent vatten med hälsofördelaktiga egenskaper som smakar gott, från din egen kran. De lösningar vi erbjuder är är mer än ett effektivt vattenreningsfilter. Det är ett filter som renar ditt dricksvatten och samtidigt producerar fördelaktiga alkaliska och antioxidantdiska egenskaper som effektivt motverkar kroppsförsurning och hotet från fria radikaler. Vad innebär då dessa egenskaper? Det ska vi lite snabbt titta på i denna introduktion i ämnet.

Syra och sjukdom 
pH-värde möjligör att mäta om saker och ting är sura eller alkaliskt. Många orsaker till sjukdomar trivs i sura miljöer. Ju mer försurad din kropp desto troligare är att du kommer ha svårt att leva ett hälsosamt liv. De flesta av de livsmedel och drycker vi avnjuter (kött, skräpmat, alkohol) är sura och med lågt pH-värde. Detta innebär att ju surare kroppen är desto mer sårbar är den mot krämpor.

Genom att skära ner på skadliga livsmedel och konsumera mer hälsosam föda du kan motverka dålig hälsa, logiskt eller hur?. Tyvärr, så har vår moderna livsstil i många fall motverkande effekt. Människokroppen består av 70% vatten och vi förstår att det är det livsmedel som har stor inverkan på oss. Fyll din kropp med en stor daglig dos av alkaliskt vatten och känn hälsofördelarna som det medför.

Alkalinitet och friska kroppar
Balansering av de sura livsmedel vi får i oss är nyckeln till ett hälsosamt liv och sjukdomsfria organ. De flesta frukter och grönsaker är basiska och äter vi mer av dessa livsmedel, samt dricker ett alkaliskt vatten, kommer det uppväga surhetsgraden i kroppen. Men att hela tiden äta rätt är tidskrävande och tålamodsprövande för många, men vatten är enkelt och flera kan lära sig att dricka mera dagligen.
Ta ett steg mot mer energi i vardag och fritid. Börja drick ett alkaliskt joniserat vatten.

 En kraftfull antioxidant [ORP- oxidation reduction potential]

 

 

Visste du de flesta av de drycker du konsumerar i ditt dagliga liv är oxidanter? Varje klunk som du tar fråndin läsk, kaffe eller annan favoritdryck kan bidra till att äventyra din hälsa och påskynda åldrandets effekter. En av de metoder forskarna använder för att mäta antioxidanter i vätskor är genom ”Oxidationpotential reduction” mera känd som ORP. Ett värde som talar om hur effektivt substansen är att neutralisera fria radikaler. Ett överskott på fria radikaler utgör en hälsofara för oss och bildas på olika sätt i kroppen bl.a genom stress. Vattnet som går igenom lagren hos ett Natural Alkaline-filter producerar negativa hydroxidjoner, en av de äldsta kända antioxidanterna. Detta ger din kropp en buffert av dessa negativa joner som du annars får i dig genom oprocessad mat eller vitaminer och mineraler men i mindre mängder. Nu få du det i stora mängder direkt genom att dricka ett rent vatten!
Vi har här ovan sammanställt ett litet urval av drycker så du får en uppfattning om vad din kroppabsorberar:

Ju högre positiva (+) tal = ohälsosamma
Den högre negativa (-) nummer = hälsofrämjande

Hälsobringande alkaliska egenskaper [Syra/bas balansen i kroppen]

Skalan visar exempel på livsmedels syranivåer. Vi måste dagligen balansera dessa nivåer med alkaliska livsmedel och alkaliskt vatten är en effektiv hjälpare mot en basisk kropp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *