Hälsofördelar

Vi måste idag göra bra aktiva hälsoval

Miljarder spenderas varje år på vitaminer, kosttillskott och andra diethjälpmedel över hela världen. Samtidigt som fler och fler människor börjar köpa ekologiskt, frigående och icke-GMO-livsmedel eftersom vi vet att de är mer näringsrika. Oron om vad som händer med vår livsmedelsförsörjning och vem som manipulerar vad funderar många över idag. Detta gör vi av goda skäl. Men vi bör faktiskt vara lika bekymrade över vårt vatten. Här kan du läsa om läkemedel i vårt dricksvatten.

Ett kvalitativt kosttillskott är en bra investering att göra. Vi rekommenderar att detta är ett vattenupplösligt så alkaliskt vatten effektivt kan transportera näringen direkt till cellerna. De är ett bra komplement till en hälsosam diet, kontakta oss gärna om du vill få tips på vad vi själva valt. Vi rekommenderar också att du försöker köpa bra ekologisk mat med bättre näringsinnehåll och färre tillsatser. Använd sedan alkaliskt vatten för att göra alla dem ännu bättre.

Vatten är leverantören för varje näringsämne vi konsumerar. Det är där de biologiska och kemiska processerna i kroppen inträffar. Om allt vi gör är skölja ner våra kosttillskott och mat med ett glas kranvatten eller flaskvatten som absorberas dåligt av kroppen, då använder vi inte dessa näringsämnen fulla potential. Istället bör vi välja ett vatten utformad för bättre näringsupptag. En som är lättare att dricka och inte gör magen uppsvälld. Ett vatten som transporterar alla dessa viktiga cellulära näringsämnen exakt var de hör hemma.
Näringsämnen behöver vatten för att nå våra celler. Celler behöver vatten för att eliminera avfall. Ju bättre vatten desto bättre fungerar dessa processer.

 

Ett bättre vatten

Så hur vet du då vad som är ett ”bättre vatten”? Inte för ens 1990 visste vi speciellt mycket om hur vatten passerade genom cellväggen.
Det var forskarna Peter Agre och Roderick MacKinnon som har bidragit till grundläggande kemisk kunskap om hur cellerna fungerar genom banbrytande upptäckter rörande cellernas vatten- och jonkanaler. De har fått upp våra ögon för en fantastisk familj av molekylära maskiner: kanaler, grindar och ventiler, som alla behövs för att cellen ska fungera.
De medicinska konsekvenserna av Agres och MacKinnons upptäckter är också stora. En rad sjukdomar kan hänföras till bristfällig funktion hos kroppens vatten- och jonkanaler, och med hjälp av den grundläggande kunskapen om hur kanalerna ser ut och fungerar förstår vi vikten av att vatten kan passera som det är tänkt.

Det finns två egenskaper som styr hur vatten passerar in i och ut ur i våra celler. Det osmotiska trycket och elektrisk laddning. Utan att bli alltför komplicerad kan det förklaras med att, vatten som har rätt mängd av alkaliska mineraler och har negativa elektriska flöden passerar via cellväggen med en hastighet av miljarder av molekyler per sekund. Om mineralinnehållet är inte bra eller vattnet är positivt laddad (tänk omvänd osmos, flaska eller kran) för kroppen inte kan utnyttja det effektivt. Det är därför du känner uppsvälld om man dricker för mycket. Bra vatten ska inte få dig att känna dig slö, den borde istället noggrant, snabbt och effektivt leverera alla de näringsämnen din kropp behöver från maten du äter

Friskt vatten innebär inte bara ”rent vatten”.

Vattnet vi dricker ur våra kranar ser rent ut. Men ytan kan bedra. Våra kommuner tillsätter klor, kloraminer, pH reglerande medel och alla möjliga andra kemikalier för att justera smaken, döda bakterier, parasiter och lukt. Dessa har var och en ganska obehagliga biverkningar. Sedan finns hotet från de ökande mängderna bekämpningsmedel och giftiga metaller som läcker ut i vatten från jordbruk varje år. läs även här om läkemedel i vårt dricksvatten.

Och ändå får vi höra att vattnet som rinner från våra kranar är säker. I dagens värld har du antingen ett filter eller så är Du själv ett filter. Och samtidigt som de dolda gifter i ditt vatten är viktigt, så måste vi också se över hur vi sådana fall hanterar detta. Man kan faktiskt ha ett för bra filter. Otaliga studier visar en direkt relation mellan benhälsa och kroppens pH-nivå. Ju mer sura vi blir desto svagare ben har vi. Kroppen urlakas på mineraldepåerna som benen lagrar. När det gäller vatten, blir det inte surare än de flaskvatten som säljs i butik eller som omvänd osmosis maskiner producerar.

Tron att vatten från kranen eller ens en flaska är ren och bra för oss blir svårare och svårare att bevisa. I själva verket hopar sig bevisen på motsatsen.
Tiden är inne för att ta saken i egna händer och välja ett bättre alternativ.
Purple Solutions filterlösningar renar först och främst dricksvatten men tillsätter också närande mineraler som kroppen kan använda som en buffert att motverka försurning. Vattnets övriga egenskaper med förhöjd pH-värde, antioxidantiska egenskaper och speciella förmåga att återfukta cellerna och dess fördelar kan du läsa mer om under de övriga punkterna

 

Att motverka begränsningar

 Mentalt

Alla har vi, även om vi är elitidrottare eller en någon som bara försöker jogga ett par kilometer varje vecka, samma begränsningar. Trötthet, mjölksyra och syreupptagning.
Mental och fysisk prestation bryts ned med så mycket som 10 % med bara en 2% minskning av vätskebalansen.
Mentalt, förlorar vi fokus, korttidsminne och förmågan att koncentrera om vi är det minsta törstig. Alla kritiska anslutningar och elektriska impulser som driver vår hjärna sker i vatten. Så när vattnet försvinner, rullar en mental dimma in.

Fysiskt

Processen som vår kropp använder för att omvandla näringsämnen till energi utgörs genom cellulära kraftverk som kallas mitokondrier, det finns det cirka 2500 av dem per cell. När motionsprestationen ökar, så ökar antalet mitokondrier. Detta resulterar i vår förmåga att orka längre och prestera mer över tiden.

Denna process att skapa energi resulterar också i syraavfall. Det känner vi av på morgonen om vi tagit i lite extra på träningen dagen före, eller så känner vi det i slutet av träningen när tröttheten sätter in. Trötthet uppstår när syror ansamlas i musklerna, det  begränsar hur väl syre används, som till sist orsakar att ”kraftverken” i kroppen börjar stänga ner. De behöver syre för förbränning av bränslet.
2-3 liter vatten behöver kroppen dagligen bara för att täcka upp sitt grundläggande behov. Tränar vi eller är stressad och uttorkad måste vi tillsätta ytterligare vätskemängd.

Träning och naturligt alkaliskt vatten

Så hur hjälper då alkaliskt vatten att prestera bättre i vår träning? På flera sätt:

Först det första har det en fantastisk vätskebalanserade förmåga som slår även i de mest marknadsförda sportdrycker. Att ha korrekt vätskebalans hjälper till med återhämtning. Det är också viktigt för långvariga fysiska aktiviteter. Alkaliskt vatten är lätt att dricka, sväller inte upp kroppen och absorberas snabbt. Du kan känna en skillnad direkt.

För det andra, det är också alkaliskt. Rikt på mineraler som snabbt kan motverka den syra som byggs upp som uppstår under och efter ett hårt träningspass. Mindre syra innebär en längre bibehållen prestanda, mindre stelhet och en snabbare återhämtning. Ju mer alkaliskt kroppssystemet är, desto mer syre kan den hantera. Genom att förbättra den övergripande pH-nivån i vår kropp, kan vi öka inte bara hur väl vi utnyttjar syre, men hur mycket syre som vi har i vår kropp.
Mineraler är också ofta kallade elektrolyter. Om du någonsin sett en reklam för kommersiell sportdryck, vet du hur viktiga de är. De ger den rätta sammansättningen för alla mentala processer och är avgörande för att bibehålla rätt cellulär vätskebalans. Vatten utan mineraler är som en sallad utan grönsaker.

Slutligen är motion en oxidationsprocess. Under vila blir 3 % av allt syre vi andas en fri radikal som forskning har visat bryter ner kroppen. Under kraftig fysisk aktivitet, kan siffran bli så hög som 20 %. Ju mer vi andas, desto mer fria radikaler får vi att hantera. Vilket innebär att vi måste öka mängden antioxidanter vi konsumerar för att balansera skadan. Naturligt alkaliskt vatten innehåller mängder av antioxidanter och kan neutralisera överskottet av dessa fria radikaler

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *