Luft-elementet

Luftelementet är stort, luften är ju oändlig…

Luften står för tankar, inspiration, kreativitet. Luften är påhittig och kan blåsa liv i elden (livsglädjen) i lagom mängd, men en stor storm, massor av luft kan rasera och förstöra massor…

UniversellBalans.luft_050wa

Enbart luft syns inte, den är osynlig trots sin ”storlek”

Det innebär att hur många kreativa tankar, hur inspirerande eller hur mycket du än tänker på vad du än ska, bör, vill eller planerar att göra, så blir det inget synligt resultat utan minst ett av de andra elementen. Innan det skapats något.

Det innebär också att luften alena, kan inte lösa sina egna frågeställningar.

Jag har då aldrig genom att enbart ”tänka” klarat av att lösa djupa funderingar.

UB_052a

Innan min AT fastnade jag lätt i negativa tankar och klankade ofta ner på mig själv. Jag hade svårt att sätta ord på mina tankar, luften styrde och jag tänkte (ha ha) att mina tankar var mindre värda än andras.

Jag försökte lösa mina problem för mig själv, i tanken, i luften, men det går oftast inte så bra. Luften kan nämligen upplevas som en dubbelnatur, en ”ängel” på ena sidan och en ”djävul” på den andra, vilka bråkar istället för att samarbeta.

Idag har jag lärt mig använda min luft på ett effektivare sätt, i balans med de övriga elementen.

Att försöka med luftelementet ensamt lösa sina egna funderingar eller grubblerier fungerar inte i min värld. Att prata, skriva eller på annat sätt förankra luftens tankar i fysisk form är nödvändigt för att den ska bli ”verklig”/ synlig. Att lära sig känns med den fysiska kroppen är ett annat hjälpmedel. 

Tänk om Einstein inte skrivit ner sina teorier, testat dem, då hade de fortfarande ”bara varit tankar” De hade inte funnits, ingen annan hade kunnat ta del av dem…

Jag fastnar inte i destruktiva tankemönster, jag har lärt mig att synliggöra luften. Jag balanserar luften med hjälp av de andra elementen, vilket gör den effektivare, den går att använda mycket sundare.

Jag har lärt min ängel och djävul att bli ett stark team, istället för motståndare.

Jag begränsar inte mina tankar men är noga med att mina tankar inte begränsar mig.

För mig är detta Luftelementet i balans.

Behöver du balansera din luft, göra den mer synlig?
AuraTransformationen hjälpte mig att strukturera upp luften och använda den positivare.

Vill du läsa mer om Luftelementet? Gör gärna det här

Är du AuraTransformerad och behöver, vill ha hjälp att sortera tankar, landa mer på jorden eller helt enkelt få igång din luft…
Välkommen på en Balansering

 

Som lite kuriosa..,
Svårigheten med att skriva om luft-elementet, var att korta ner texten och inte sväva ut för mycket. Det var spännande att själv märka att ”i luften” började jag reflektera mer än i de övriga elementen. Den här texten tog med andra ord längst tid, och blev sist färdig… För att symbolisera luften i bild krävdes lite funderande och vi fick även byta plats, det blir inte alltid som man tänkt sig och blev tillsist bättre eftersom vi valde att följa flödet. Vinden kom också och blåste upp, den ville vara med.

Här kommer en låt som för mig symboliserar luft, dvs lätt, snabb och inte alltid förutsägbar.