Storm eller harmoni?

Har du ett destruktivt och stormigt förhållande med din partner, dina vänner och bekanta eller lever du ett harmoniskt liv?

Har du ett harmoniskt liv, behöver du inte läsa vidare ❤

Annars ställ dig frågan:
Skulle du någonsin medvetet behandla någon annan människa så som du själv blir behandlad?

Om du gör det, så är det ett val du själv gör, du kan ändra ditt beteende om du vill,  men vill du inte så behöver du inte läsa vidare.

Om du inte kan tänka dig att behandla någon så som du själv blir behandlad, så ställ dig frågan:
Varför tillåter jag någon att behandla mig på detta sätt? Eftersom jag själv inte kan tänka mig att behandla andra på detta sätt!

Alla har ett eget ansvar för sig själv, man kan aldrig begära att någon ska ändra sig eller sitt beteende för vår skull.
Om man själv tar ställning till vad man tillåter/ tolererar och är konsekvent i detta, då kan människor runt omkring välja att antingen själva ändra sitt beteende – ta tag i sitt missbruk, sluta med fysisk och psykisk misshandel el liknande, eller så vill vederbörande inte ändra sig och förflyttar sig till ett nytt ”destruktivt förhållande”.

Att vara känslomässigt beroende är absolut inte kärlek och skapar sällan kärleksfulla förhållanden.

Som sagt, alla har ansvar för sig själv, sitt eget liv och välbefinnande.
Att både se och bryta invanda mönster kan vara både nödvändigt och svårt, men det går om man vill. Det är nödvändigt om man vill ha/ skapa en förändring, och här finns hjälp att få, om och när viljan finns.

Våra barn speglar sina föräldrar, de gör som vi gör, inte som vi säger.

Jag tog mitt beslut för många år sedan, då jag insåg att jag INTE ville att mina barn skulle behandla sig, så som jag behandlade mig själv.

Jag ville inte att de som vuxna skulle tro att man behöver sätt sig själv och sina önskningar åt sidan, att man inte behöver leva som ”ett offer” och ursäkta någon annans missbruk/ vara medberoende.
Jag ville att de skulle se, att om man tar hand om sig själv, så blir man en gladare, kärleksfullare och bättre människa, förälder samt vän. Istället för en som tolererar fysik och psykisk misshandel, sätter sig själv åt sidan och är medberoende.

Ett medberoende stjälper alla parter (trots att man oftast inte ser själv, då man är inne i det).

När man börjar ta hand om sig själv,  bry sig om och se sig själv, börjar älska sig själv – då blir man en bra förebild. Då man kan då ge otvungen kärlek, älska utan motkrav.
Då kan man också få ren kärlek tillbaka,  en kärlek som stärker båda/ alla parter

Att hitta balans i livet, kärlek till sig själv och till sitt liv är för mig en självklarhet för mig i mitt arbete med kristallenergin (balansenergin).
Detta är min sanning och det jag valt att jobba med.

©Annelie / Auraförmedlare – Gävle2013

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *