Använd dina resurser, Våga välja livet

Skulle du köpa en sprillans ny lyxbil med alla finesser men fortfarande bara använda den gamla och halvtrasiga bilen?
Du har ju ingen glädje av den nya om du ställer den i garaget utan att utnyttja den och dess finesser, säkerhet och prestanda … eller?

 

Eller skulle du fortsätta att slå dej själv på tummen med hammaren, fast du vet att det gör ont, inte är bra och att det gör ondare ju mer du slår?

 

Konstiga frågor, eller…
Så här ser jag dagligen människor som gör, fast på andra sätt, mot sig själva.
Vad är det som gör att många människor har så svårt att ta hand om sig själva? Att försaka eller offra sig själva för andras skull, på bekostnad av sin egen hälsa? Varför hamnar så många tillbaka till ett destruktivt beteende mot sig själva?
Många går in i väggen, bränner ut sig. De kommer tillbaka till livet och börjar om på samma sätt igen. Varför?

Efter en AuraTransformation så får du den ”nya bilen”, den nya energin och auran. Du får ett redskap som gör att om du använder dig av det, gör det enklare att själv sätta gränser, veta vad som behövs, vad som är bra för dig, vad din kropp behöver osv.
Jag använde mig av det för att snabbt få en positiv förändring. Jag var själv ansvarig för att bryta mina mindre bra mönster, ta hand om mig själv, utesluta det som inte var bra för mig och tillsätta det som behövs och är bra. Den nya energin gjorde att jag fick kraften, redskapen. Ingen kan göra detta åt någonannan, man måste börja ta ett eget ansvar för sitt eget liv. Svårare än så är det inte.

Men om man inte gör det, tar hand om sig själv och fortsätter ett destruktivt sätt mot sig själv, trots att man skaffat sig uppgraderingen? Om man lämnar nya bilen i garaget, och envisas med att bara använda den gamla, gnälla över att rutorna behöver skrapas på vintern, att den låter illa och går dåligt…
Ja, alla har ju sin egen takt att göra saker på. Vissa förstår snabbare än andra vilka fördelar och vinster som en uppgradering medför. Andra vill leva kvar i självförnekelse och skylla på andra, ofta för att de inte vågar ta klivet ut på okänd mark.

Förändringar kan vara skrämmande även om de medför någonting som är ofantligt mycket bättre än det som varit. På samma sätt fungerar det med sjukdomsvinster. Har någon varit sjuk länge så blir det en identitet. Utan sjukdomen finns ju den identiteten inte kvar, vem är man då?

Vissa gör ett misstag en gång och gör aldrig om samma sak.

Vissa behöver göra sina misstag ett otal gånger innan de förstår sin läxa. Det gäller att se mönstret, acceptera vad som hänt och sedan utifrån det gå vidare. Lära sig av vad som hänt och använda sig av det istället för att älta det. Utan att döma, vare sig själv eller andra. Enkelt och självklart, men kan ta tid att lära sig.

Jag har sett flera som under en sjukdom fokuserar helt på att bli friska. Undersin konvalescens så ändrar de massor med saker, både kost, förhållning till sig själv och andra samt sitt fokus. Så snart de blir friska igen, så går de tillbaka till sitt ursprungliga sätt att vara och undrar varför sjukdomen kommer tillbaka … Det kanske inte är så konstigt, eller …

 

Efter en AT får du lättare att (om du verkligen vill) stärka dig själv, få mer energi, handlingskraft och framförallt livsglädje.
Men vill du inte det, utan fortsätter att gå till jobbet du hatar och sagt i 10år att du vill byta bort, fortsätter ställa upp för andra även om du behöver ta hand om dig själv, lever med en massa påhittade måsten… Om du alltså fortsätter att göra de saker du inte mår bra av, så kommer du heller inte må bättre. Då kommer du inte heller att känna av den kraft du skulle kunna ha. Du kan köra på, på detta sätt, men du kommer inte komma vidare i din utveckling. Eftersom du väljer att stå kvar där du är, istället för att gå framåt. ”Den gamla bilen blir bara risigare och risigare samtidigt som den nya inte heller far väl av att stå instängd, outnyttjad i ett garage och inte bli omhändertagen. När den väl ska användas får du jobba med att få även den ”körduglig”.  Du har missat många saker genom att stanna kvar med den gamla.”

Det kan vara frustrerande att stå bredvid någon, där man kan se potentialen,men vederbörande inte själv har sett sambanden. Jag vet, och detta har jag påmycket nära håll sett med ett sjukt barn som ville stanna i sin sjukdom.(detta är oftast helt omedvetet utan undermedvetet) Men man kan inte ändra någon annan än sig själv, det är bästa sättet att få andra att ändra sig själva. Fundera inte så mycket över andras sätt att vara, fokusera på dig själv istället

VÅGA VÄLJA LIVET – ditt liv istället

Du är det bästa i ditt liv

©Annelie Boström 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *